Antikondenssimassauksella saadaan suojaava pinnoite peltirakenteille | Vimpeli

Kondensoituminen on ikävä tapahtuma lämmittämättömissä tiloissa. Lämpötilan vaihteluista ja ilmankosteudesta johtuen rakennelmien katot alkavat tiputtaa vettä. Kondensoitumista tapahtuu jo silloin, kun esim. poimulevykaton pintalämpötila laskee viisi astetta sisäilman lämpötilaa alhaisemmaksi.

Kondenssiestokäsittelyllä pintojen "kastelu" saadaan kuitenkin loppumaan. 

Pääsääntöisesti asiakas tilaa antikondenssimassatun pellin suoraan profiilivalmistajalta, joka massauttaa meillä asiakkaan pellin valmiiksi ennen toimitusta. Mikäli massaus on jostain syystä unohtunut tilata tai ongelma havaitaan vasta rakennuksen valmistumisen jälkeen, voimme käymme myös paikanpäällä suorittamassa massauksen.

Teemme kondenssinestokäsittelyt peltipinnoille

Kondenssinesto tehdään antikondenssimassalla, joka on poimulevyn tai muun käsiteltävän rakenteen pintaan ruiskutettava pinnoite, joka sitoo tiivistyvän kosteuden itseensä ja estää pisaroinnin. Pinnoitteen erinomainen kosteudensitomiskyky perustuu siinä käytettävään vulkaaniseen mineraaliin, perliittiin. Pienten perliitti-rakeiden struktuuri on monikerroksisesti huokoinen, jolloin vesi ei pääse muodostamaan pinnoitteeseen pisaraa, vaan imeytyy kapillaari-ilmiön ansiosta hyvin laajalle alueelle, jolloin haihdutettavaa pintaa muodostuu moninkertaisesti sileään pintaan verrattuna.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Antikondenssimassalla on monia etuja

  • Monikäyttöinen: massaa käytetään yleensä eristämättömien tilojen sisäkatoissa, -seinissä ja erilaisissa katoksissa. Pinnoitettava alumiini- tai teräslevy voi olla epoksipohjainen tai sinkitty.
  • Turvallinen: paloluokiteltu massa ei pala eikä aiheuta myrkyllisiä kaasuja, se on vesipohjainen eikä sisällä mitään terveydelle haitallisia aineita, sitä voidaan käyttää myös elintarvikehygieniatiloissa.
  • Suojaava: massa suojaa varastoitavia tuotteita ja laitteita kastumiselta sekä samalla se suojaa myös kattoprofiilin alapuolisia rakenteita korroosiolta – vesipisarat eivät pääse kosketuksiin korroosiolle alttiiden rakenteiden kanssa.
  • Lämpöä ja ääntä eristävä: paksu massa tasaa lämpötilaeroja, minkä seurauksena poimulevyn pinnan lämpötila ei laske niin helposti kastepisteen alle. Helteellä massa puolestaan eristää poimulevyn läpi tapahtuvaa lämpösäteilyä. Pinta myös vaimentaa sateen ja tuulen aiheuttamia ääniä.
  • Huoliteltu: massan vaaleanharmaa vakioväri ja rakeinen pinta luovat viimeistellyn vaikutelman. Muotonsa ansiosta haihtuvuusnopeus on moninkertainen sileään pintaan verrattuna.
  • Toimii tehokkaasti: massa kuivuu tunnissa yli 70 g/m². Se luovuttaa imemänsä kosteuden tehokkaasti ilmankosteuden ollessa kastepisteen yllä - tätä aikaa on muutamia tunteja vuorokaudessa. Jotta haihtuminen voisi tapahtua, on kondensoituvan tilan tuuletuksesta huolehdittava. Jos tuuletusta ei tapahdu, pinnoite tulee kylläiseksi ja sen toiminta estyy.